1 av 2
Ukrainas avgåeende premiärminister Mykola Azarov. Foto: Sergei Chuzavkov/TT.
2 av 2
Leila Ramazanova från Ukraina bor i Göteborg nu och följer protesterna via nätet. Foto: Niklas Mannheimer Ruberg/Sveriges Radio

Efter protesterna: Ukrainas premiärminister avgår

5:59 min

Ukrainas premiärminister Mykola Azarov avgår. Men Leila Ramazanova, som bott i Kiev, säger att det finns mycket kvar att göra.

– Många här vill få bort premiärministern och det här är ju ett resultat av protesterna. Och att Mykola Azarov nu avgått ses därför som en delseger, men framförallt vill människor här få bort presidenten. Många här tror att det kommer dröja innan presidenten avgår, säger Maria Persson Löfgren, Sveriges radios korrespondent på plats i Ukraina.

Leila Ramazanova flyttade från Kiev till Göteborg för två månader sedan. Hon har i dag varit i kontakt med släktingar som säger att även om ett visst hopp kan skönjas, återstår mycket innan situationen förändras i Ukraina.

– Jag tror inte att situationen kommer att förändras i Ukraina bara för att Azarov har avgått. Möjligen blir det lite bättre eftersom människor på gatorna nu hör att deras protester faktiskt får gensvar i parlamentet. Men på det stora hela finns fortfarande mycket kvar innan kampen är över. Det finns fortfarande mängder av problem, som till exempel ekonomiska och juridiska, som måste lösas, säger Leila Ramazanova.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista