Vakter utanför den byggnad där Philip Seymour Hoffman hittades död i en lägenhet. Foto: Alexandra Wyman/TT, John Minchillo/TT. Montage: Sveriges Radio.

Philip Seymour Hoffman död

Flera påsar heroin ska ha hittats i lägenheten
1:30 min

Den Oscarsbelönade amerikanske skådespelaren Philip Seymour Hoffman har hittats död i en lägenhet på Manhattan i New York.

Denne utpräglade karaktärsskådespelare, ofta i roller som udda eller missförstådda män, har varit en högt respekterad förebild och omtyckt människa i Hollywood. Reaktionen där, och i resten av USA är total chock.

Philip Seymour Hoffman bodde i en lägenhet i West Village i New York, med sin fru och deras tre små barn, och det var också där han hittades nu i kväll svensk tid. Enligt polisen tyder allt på en överdos, flera påsar heroin ska ha hittats i lägenheten.

Philip Seymour Hoffman var öppen med sin beroendesjukdom. Också om att han efter 23 års tillvaro utan droger på senare år haft flera återfall, och med att han nyligen än en gång tvingats till behandling.

Hoffmans alldeles för tidiga död - han var bara 46 år - kommer att sätta fart på den pågående debatten om den epidemiska ökningen av heroinmissbruk i USA.

Men just nu är människor och media här uppfyllda av den faktiska och chockerande förlusten av en av 2000-talets allra största skådespelare.

Som en av New York Times filmkritiker twittrade: ”Alla för tidiga dödsfall är djupt sorgliga, men det här känns som ett rent rån.”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".