Foto: Jaap Buitendijk/TT

Så tycker fansen om Harry Potter-slutet

"Historien lever ett eget liv utan författaren"
6:58 min

Författaren JK Rowling säger att hon ångrar hur böckerna om Harry Potter slutar. Och nu reagerar fansen.

JK Rowling menar att karaktärerna Ron och Hermione inte alls borde ha gift sig och att de nu borde gå i parterapi. Och hade hon fått chansen att skriva om slutet på sagan om. Alicia Dickner är ett stort fan av böckerna och har tillsammans med andra fans reagerat på författarens utspel.

– Jag blev väldigt chockad över att JK Rowling ångrar slutet. Hon säger att Hermione är för bra för Ron och att de därför inte borde bli ihop. Men jag och andra fans tycker att det blev bra att hon är med Ron. Att hon istället skulle ha blivit ihop med Harry var nog något som många önskade i början men inte längre. Det finns liksom något fint i att Hermione och Harry bara är vänner.

Alicia tror inte att fansen kommer att lämna Harry Potter-världen på grund av författarens åsikter utan att de snarare ser historien som en egen värld utan att Jk Rowlings inblandning.

– Det är nog ändå som så att fansen går efter vad som hänt i böckerna snarare än att lyssna på författaren. Det är liksom inte JK Rowlings historia längre. Nu ser vi istället fram emot filmen som ska komma där vi får veta mer om Harry Potter efter livet på Hogwarts.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".