Jesper Johansson vann Paradise Hotel. Foto: Johnny Wohlin/TV3

Paradise Hotel-vinnare hotas på nätet

1:37 min

Efter Paradise Hotel-finalen på TV3 fick deltagaren Jesper Johansson ta emot hatiska och hotfulla kommentarer på sociala medier.

– Det var en jävla massa som hade skrivit till mig. Jag tror jag hade 1500 människor som hade skrivit, säger Jesper Johansson.

Det var under en scen i finalen av Paradise Hotel som Jesper väljer att ta prispengarna själv och inte dela med sin partner. Det fick tittare att skriva hatiska och hotfulla kommentarer på sociala medier.

Kommentarer om att han ska dö, våldtas och utvisas har skrivits på Twitter, Tv3:s Facebooksida och på Jespers Instagram. På sitt senaste videoklipp på Instagram har han fått 6000 kommentarer.

– Det är skittråkigt och det är ytterst olämpligt. Nätet, eller sociala medier, är fullt av människor som inte kan uppföra sig helt enkelt, säger Max Lagerbäck på TV3. Jesper Han har ansvarat för att ta hand om de kommentarer som kommit in på deltagarnas bloggar och på TV3:s Facebooksida.

Det här är inte första gången som Paradise Hotels deltagare får ta emot hot från tittare. I ett av avsnitten från säsongen så slår deltagaren Emelie till en annan deltagare, vilket ledde till att hennes blogg på TV3 fylldes av hat och man stängde ner kommentarsfältet.

Max Lagerbäck säger att de kunde varit bättre förberedda på hatet än vad de var. Men att TV3 kommer vara mer redo för det inför nästa säsong av Paradise Hotel:

– Det är klart att vi lär oss av det som sker, så vi hoppas naturligtvis att kunna stämma i bäcken så att det här inte upprepas i den här omfattning. Absolut, säger han.

Jesper Johansson säger själv att han inte förstår varför tittarna blev arga på honom:

– Jag förstår inte direkt varför, det känns rätt obefogat. Oftast så är det väl avundsjuka, naiva människor som inte har något bättre för sig än att sitta på internet och hata folk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista