Foto: AP Photo/Frank Augstein

Zlatan tar nationalsången till toppen av Digilistan

1:18 min

Låten skrevs för 170 år sen, men det är först när fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic lånar ut sin röst till den som blir en pophit. Nu har nationalsången tagit sig upp på första plats på Digilistan.

– Det är klart man blir lite överraskad, men ändå inte. Zlatan är ju Zlatan liksom, en kille som hörs och syns mer än kungen här i Sverige. Fast lite otippat kanske att han skulle följa upp sina åtta guldbollar med en sångkarriär, säger Stefan Lindeberg, programledare för Digilistan.

1844 skrev Richard Dybeck Sveriges nationalsång, men det är nu först när Sveriges fotbollskung Zlatan Ibrahimovic lånar ut sin röst till den som blir en pophit.

Låten används i en uppmärksammad reklam, men det är inte första gången Zlatan Ibrahimovic hamnat i topp på musiklistor.

– När det gjordes låt om Zlatan för åtta år sen då gick den också rakt upp i topp på Digilistan, säger Stefan Lindeberg.

All cred kanske inte ska ges till Zlatan Ibrahimovic i det här fallet. Producenterna Max Martin och Style Of Eye har också bidragit till låten. Och det ska bli spännande att se hur låten klarar sig i internationella sammanhang nu säger Stefan Lindeberg.

– Jag följer ju listor runt om i Europa och inte omöjligt, men rätt sjukt om den svenska nationalsången skulle ta sig in där.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista