Simon Reinikainen med sin dotter. Foto: Malin Winberg/Sveriges Radio.

Ungdomsbiljetter gäller inte för alla

1:27 min

Är du under 26 år kan du flyga billigare med SAS ungdomsbiljetter, men inte om du har barn upp till två år. Då måste man köpa en vuxenbiljett, som kan kosta över det dubbla.

Simon Reinikainen är 24 år gammal och bor tillsammans med sin fästmö Annica Nordlund i Stockholm. De har en drygt tio månader gammal dotter, som inte får följa med om paret skulle köpa varsin ungdomsbiljett från SAS.

- Jag förstår inte reglerna, för mig är det här åldersdiskriminering, säger Simon Reinikainen.

Enligt SAS presschef Henrik Edström så har de inte haft särskilt mycket klagomål på det här, och därför inte planerat att se över reglerna.

- Vi ser det som att ungdomsbiljetten redan är rabatterad och därför kan man inte ta med sig sitt barn, upp till två års ålder, om man köper en ungdomsbiljett, säger Henrik Edström.

År 2008 så pratade vi med SAS dåvarande pressekreterare Mikael Lindberg om det här. Då lovade Mikael Lindberg en förändring. Sex år senare har ingenting förändrats, och enligt Henrik Edström så planerar man inte heller idag att ändra reglerna.

- Jag kan ta det här vidare i organisationen så får vi se, säger Henrik Edström, presschef på SAS.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista