Medlemmarna i Pussy Riot, Nadezhda Tolokonnikova i blå balaclava och Maria Alekhina i rosa balaclava, som greps av polis i Sotji, har släppts friade från alla misstankar. Foto: Morry Gash/TT

Pussy Riot angripna i Sotji igen

Pussy Riot har återigen blivit angripna i Sotji. Den här gången blev de atttackerade med piskor av ett frivilligförband bestående av kosacker i Ryssland. Det skriver nyhetsbyrån AP.

Kosackerna, som har officiell välsignelse i Ryssland, har anlitats av Polisen för att patrullera gatorna i Sotji. När en grupp Pussy Riot-medlemmar samlats utanför en restaurang i Sotji för att göra ett framförande angreps de av kosackerna.

Kosackerna använde piskor, slog sönder en gitarr och drog av medlemmarnas färglada balaklavor, som har blivit ett signum för Pussy Riot. 

En av Pussy Riot-medlemmarna var blodig i ansiktet efter attacken som varade i ungefär fem minuter. Polisen kom till platsen men ingen greps.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista