Foto: skärmdump / P3 Nyheter.

Lista: Här är de vanligaste svordomarna på Twitter

0:48 min

Enligt en undersökning är 1,15 procent av det som skrivs på engelska Twitter svordomar.

Fuck. Shit. Ass.

Där har du dem. De tre vanligaste svordomarna på Twitter. Det enligt en undersökning från Wright State University i USA som undersökt 51 miljoner engelska tweets från 14 miljoner användare.

De flesta svordomarna på engelska Twitter dyker upp på måndagar, tisdagar och onsdagar med en peak på natten, mellan tolv och halv två. Gladast verkar folk vara på lördagar då minst svordomar sprids i flödena.

Svordomar behöver ju inte alltid vara negativa, även om det är negativa känslor som uttrycks i de flesta inläggen med svordomar. 22 procent av inläggen med svordomar uttryckte ilska och 17 procent nedstämdhet. Men hela sju procent av inläggen med svordomar uttryckte kärlek.

Och ja, det verkar som att folk svär mer på Twitter än i verkligheten. Tidigare studier har visat att ungefär 0,6 procent av det vi säger är svordomar, men på Twitter är det 1,15 procent, skriver sajten Fast Company.

Twitters mest populära svordomar

  1. fuck: 34,73 %
  2. shit: 15,04 %
  3. ass: 14,48 %
  4. bitch: 10,34 %
  5. nigga: 9,68 %
  6. hell: 4,46 %
  7. whore: 1,82 %
  8. dick: 1,67 %
  9. piss: 1,53 %
  10. pussy: 1,16 %

Enskilda svordomar i andel procent av det totala antalet svordomar i de undersökta engelska Twitterinläggen. Källa: Cursing in English on Twitter, Wright State University.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista