Polisens bild på skelettdelarna utlagda på golvet vardagsrummet hemma hos "skelettkvinnan".

"Skelettkvinnan" gör köp och sälj-sajt för skelett

1:26 min

Nu ska hon öppna upp sin sajt för andra att sälja och köpa skelett.

Förra året blev Helena ”skelettkvinnan” med hela svenska folket. Efter att hon helt friats från brott mot griftefriden säljer hon nu sin skelettsamling och öppnar upp sin sajt för andra att köpa och sälja skelett på.

– Om jag har den tekniska kapaciteten för hemsidan vill jag öppna upp för andra att köpa och sälja och saluföra sina egna skelettdelar, säger Helena.

Hon säger att hon fått positiv respons efter att hon friades från anklagelserna om brott mot griftefriden och att intresset för skelettdelar är stort där ute.

Samtidigt har hon själv nästan helt tappat intresset för att samla på skelett. Nu är det andra intressen som tar hennes fokus. Att sälja sin skelettsamling och ge andra möjligheten att köpa och sälja på sin sajt hjälper henne att gå vidare.

– Även om jag friades så är den jag var död. Den personen finns inte längre, anser jag. Den enda anledningen att jag lever idag är för att jag har humor, säger Helena.

Det är humorn som nu blir Helenas drivkraft till att göra sin sajt tillgänglig för andra att sälja och köpa skelett.

– Jag måste skämta och driva med det här för att överleva, för att må bra. Att driva med polisen är det roligaste som finns. Den lilla människans vapen är humor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista