Foto: Jonas Ekströmer/TT.

Rättegång om dubbelmord i Ljungsbro inledd

5:29 min

En 15-årig pojke och en 57-årig kvinna slogs i november ihjäl med ett järnrör utanför ett hus i Ljungsbro. Och i dag inleds rättegången mot den misstänkte 34-åringen.

Johan Gustafsson från P4 Östergötland är på plats för att bevaka rättegången.

– Rättegången har inletts genom att åklagaren lagt fram historien om vad som ska ha hänt under timmarna innan, under och efter morden. Samtidigt har den åtalade mannen via sin advokat Thomas Bodström hävdat att han är oskyldig till mord, men skyldig till vållande till annans död.

Den åtalade mannen ska själv ha ringt till polisen flera gånger under dagen då morden skedde, och ett av samtalen ringdes bara två timmar innan mordet. Mannen ska sedan ha tvingat ner två pojkar i en källare i ett hus. Efter att en av pojkarna lyckats fly från källaren slog den åtalade mannen ihjäl pojken samt en kvinna som försökte rädda pojken.

– Mannen har inget motiv till morden men ska lida av psykiska störningar ochh har eventuellt också tagit droger innan det inträffade. Det har talats om att åklagaren ska yrka på livstids fängelse men möjligen kan just mannens psykiska tillstånd komma att ge en något lindrigare straffbild. Men det återstår att se vad som händer under de kommande dagarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista