Vasaloppet körs på söndag trots snöbrist. Foto: Ulf Palm/TT

Vasaloppet blir (förmodligen) av

3:24 min

På en presskonferens i morse meddelade Vasaloppets ledning att loppet blir av. Men samtidigt finns risk att beslutet kan ändras om vädret försämras ytterligare. Johan Eriksson är Vasaloppets sportchef och vet mer om situationen.

– Hade du frågat mig i går hade jag sagt att det inte blir något lopp. Men nu har vi haft en kall natt och det har blivit bättre. Så nu hoppas vi på kallare väder samtidigt som vi arbetar hårt för att hålla spåren intakta.

Johan Eriksson säger att det är fullt med funktionärer ute i spåret som skottar och preparerar spåren men att det samtidigt är en svår situation eftersom myrarna är så blöta att pistmaskiner inte kan användas.

– Tack vare vändningen i väder ska vi kunna genomföra tävlingar både på fredag och lördag. Så nu får vi fortsätta jobba hårt och hålla tummarna för att vädret håller i sig!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista