1 av 2
Foto: Privat
2 av 2

Mello-fanet Sara är besviken på röstfusket

7:03 min

I lördagens omgång av Melodifestivalen kom tusentals röster från en dator i Västsverige. Mello-fanet Sara Norbäck Olivers från Melodifestivalklubben är upprörd över fusket och medverkar i dag i P3 Nyheter med Karlsten.

– Röstningen har ju alltid varit omdebatterad eftersom det är så liten  påverkan från oss, folket. Och nu när den lilla delen som vi står för inte ens spelar någon roll på grund av tvivelaktiga övertag så tappar man ju hoppet lite grann.

Sara tycker att det som inträffat, där en dator programmerats att ringa tusentals samtal, faktiskt borde kallas fusk. Att det inte kallas det av tävlingsledningen tycker hon är märkligt.

– Kanske borde arrangörerna se över sitt regelverk eftersom de inte klassar detta som fusk. En familj på fem personer som lägger sina röster har ju inte en chans att synas i sammanhanget om datorer samtidigt lägger in tusentals röster.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista