SD:s partiledare Jimmie Åkesson spelade golf i Karlshamn med Navid Modiri. Foto: Martin Arvebro/Sveriges Radio

Navid Modiri och Jimmie Åkesson berättar om golfrundan

5:51 min

Nu har debattören Navid Modiri och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson diskuterat sig fram mellan bunker och green på en golfbana i Blekinge och den omtalade rundan är över. I P3 Nyheter med Astorga Diaz hör du dem berätta hur det gick.

Navid Modiri säger att golfen inte låg i fokus utan snarare samtalet.

– Jag tror mycket på att prata över åsiktsgränserna och det tycker jag att vi har lyckats med i dag. Även om åsikterna skiljer sig åt är det viktigt att man pratar med varandra. Nu när vi satt på lunchen fick vi till ett bra samtal där vi kunde vädra tankar om mänsklighet och politik. Vi har till exmepel pratat om mångfald och om man ska bygga ett land på etniska grunder eller inte. Jag tycker att mångfald är något att sträva efter men där skiljer sig åsikterna åt.

Jimmie Åkesson säger att han gillade Navids initiativ att samtala.

– Det finns många som inte kan samtala utan istället ska skrika, vända ryggen och kasta tårtor. Jag har kanske trott att Navid precis som andra har en bild av att jag har rasistiska åsikter vilket ju inte stämmer. Efter vårt samtal i dag tror jag inte att Navid ser mig som en rasist men det vet jag inte riktigt. Det var hur som helst ett bra möte.

Navid säger att han inte tycker att rasiststämpeln är viktig utan kanske bara saboterar samtalet.

– Det känns inte som om det hjälper någon om jag kallar Jimmie för rasist eller inte. Det skulle snarare göra det hela svårare och förstöra för det som jag tror på, nämligen samtalet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista