Vad hände sen?

Hanna Widerstedt: Jag höll på att bli knäpp

Hör hela intervjun med Hanna Widerstedt här
8:00 min

Hon var en skandaldrottning som provocerade många. Men för två år sedan berättade hon att hon bara spelat en karaktär, och att det hela var ett socialt experiment. Hur ser hon på den här tiden idag?

I tio månader spelade Hanna Widerstedt rollen av en ytlig hårdsminkad blondin som skapade stor medial uppmärksamhet med provocerande utspel på sin blogg.

– Det va ju mest som en kul grej för mig. Jag var ju själv provocerad av alla blonda storbloggare som körde den grejen. Så jag tänkte att jag provar att göra en parodi på alla de här, på ett väldigt extremt sätt, för att se vad som händer. Och det var ju väldigt mycket som hände. Jag var inte beredd på det själv.

Hon vill idag inte kalla det ett konstprojekt, utan snarare ett socialt experiment.

– Det var ju roligt men det var som en cirkus att göra det här, eftersom jag inte alls är sån som person. Jag själv är väldigt tråkig, det finns inget att berätta om mig.

Hanna Widerstedt säger att hon från början bestämt sig för att experimentet skulle pågå i tio månader. Mot slutet var det stundtals jobbigt att vara i karaktär.

– Jag hade bestämt mig tio månader max, jag höll ju på att bli knäpp. Det är kaos i bloggvärlden jag befann mig i. Mycket droger och Stureplansfestande. Man blir ju som man umgås, jag hade absolut inte någon balans mellan karaktären och mig själv i den situationen.

Idag bor Hanna i Wien och arbetar som konstnär.

– Jag målar, det är något jag måste göra annars blir jag tokig. Jag säljer lite tavlor ibland, men det är min pojkvän som försörjer mig just nu. Det var bara ett år sen jag hade panikångestattacker, jag behöver vila upp mig. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".