Chris Brown fälld för misshandel i Washington

Chris Brown erkänner att han misshandlat en man i Washington förra hösten. Brown bedöms redan ha suttit av sitt straff, efter att ha varit häktad för händelsen.

Chris Brown riskerade maxstraffet på 180 dagar i fängelse, men som en del i att Brown i dag erkände misshandeln inför rätten görs bedömningen att han redan avtjänat sitt straff.

Det var utanför ett hotel i Washington förra året, där Brown höll på att fotograferas tillsammans med två kvinnor, som artisten slog till en man när denne försökte smyga sig in i bilden, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Vid händelsen var Brown under skyddstillsyn för övergreppet mot ex-flickvännen och popstjärnan Rihanna som han tidigare dömts skyldig för. Brown greps av polis strax efter händelsen utanför hotellet i Washington, och fick sitta av två dagar i häktet för slaget.

Rättegången i misshandelsfallet i Washington var tänkt att äga rum i april i år, men har skjutits upp.

Chris Brown har tidigare sagt att han är oskyldig för attacken, och artistens advokat, Danny Onorato, menar att Brown redan straffats hårt för fallet med Rihanna.

Chris Brown fattade sig mycket kort om Washington-fallet i rätten, och lämnade inga kommentarer till de många journalister som fanns på plats.

Även Browns livvakt, Christopher Hollosy, har åtalats för inblandning i händelsen utanför hotellet, men ännu inte fått sin dom.