Någon på Rikspolisstyrelsen ändrade Kakans Wikipediasida

En tweet om polisen från P3-profilen Kakan Hermansson i helgen har väckt starka reaktioner. Nu verkar det som att någon på Rikspolisstyrelsen har gått in och ändrat i hennes Wikipediaartikel.

Tidigare i dag stod det på Kakan Hermanssons Wikipediasida:

"Kakan är känd för att stötta vänsterextremism och att hon hatar poliser. Hon har skrivit "ACAB" (All Cops Are Bastards) i olika sociala medier. Hon har även uppmanat till våld där hon skrivit att hon skulle skjuta folk om hon själv var polis. Detta har hon skrivit trots att hon är anställd inom public service - Sveriges Radio."

Enligt Dagens Nyheter är det någon på Rikspolisstyrelsen som har ändrat informationen om Kakan Hermansson. Den som ändrade Wikiartikeln har en IP-adress som kan spåras till Rikspolisstyrelsen.

Det har varit mycket diskussion och kommentarer sedan Kakan Hermansson twittrade ACAP, All cops are bastards, i samband med en demonstration mot nazistiska Svenskarnas parti i Stockholm i helgen.

Kakan Hermansson har bett om ursäkt för det och sagt att hon ångrar sig mycket.

Rikspolisstyrelsen säger till Dagens Nyheter att de inte står bakom det, om det är så att någon hos dem ändrade Wikipediasidan. De menar att det inte är så deras anställda ska använda sina jobbdatorer.