P3 Nyheter träffar Malala Yousafzai

1:25 min

Malala Yousafzai besökte under onsdagen Mariefred för att ta emot barnens Nobelpris.

I dag har Nobels fredspristagare varit i Mariefred för att ta emot även Worlds Children's Prize som barn runt om i hela världen har varit med och röstat fram vinnaren till.

P3 Nyheter var där och fick ställa en fråga till den 17 år gamla Malala Yousafzai och med hjälp av er lyssnare blev det här den vinnande frågan.

"Vad gör du om tio år?"

Om du ser tio år framåt, vad mer vill du uppnå efter att du vunnit de här prestigefyllda prisen?

– Min dröm är att alla barn ska gå i skolan och få en utbildning. Jag vill säga till alla barn att vara med i den här kampen och att vi ska kämpa tillsammans, svarar Malala Yousafzai.

Tusentals barn

46 000 barn runt om i Sverige har varit med och röstat om vem de tycker ska bli vinnaren av Worlds Children's Prize. Och i hela världen är det omkring en miljon som fått lägga sin röst på den de tycker förtjänar prisas.

Att Malala tar hem både fredspriset och det så kallade barnens Nobelpris på samma år är hon ensam om i världen än så länge.

Malala:

Den 17 år gamla Malala Yousafzai fick Nobels fredspris i år för sitt arbeta med alla flickors rätt att gå i skolan.

Läs mer om kampen som gav henne både barnens Nobelpris och Nobels fredspris.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.