Spice är en örtblandning som spetsats med syntetisk cannabis. Foto: Pernilla Wadebäck/P4 Skaraborg

Polisen söker efter spice på skolor

Polisen jobbar hårdare för att hitta spice på gymnasieskolor.

I Skaraborg har polisen kämpat under en månad med att stoppa spridningen av spice. De jobbar med att minska tillgången, försäljningen och informera mer om riskerna.

Därför har de nu sökt igenom gymnasieskolor med hundpatruller för att hitta droger, i bland annat Skövde, skriver P4 Skaraborg.

Fler följer Skaraborg

Även på Gotland har flera fall blivit uppmärksammade och senast i onsdags fick två personer åka till sjukhuset efter att ha blivit medvetslösa av, vad polisen förmodar, drogen spice. I lägenheten där personerna hittades fanns nätdrogen, skriver P4 Gotland.

Eftersom att det blir allt fler fall på ön vill nu polisen även där genomsöka skolor med hundar för att få tag i de som har spice.

"Det är rätt"

Gymnasieelever på Gotland tycker att det vore en bra idé att söka igenom skolor.

– Det är rätt att de vill söka igenom. Polisen måste göra någonting men de kan inte för det är ju tydligen lagligt, säger en elev till P4 Gotland och en annan lägger till.

– Jag tycker också det är bra så att det inte går att köpa det i skolor och så.

Spice:


Under de nio första månaderna i år har Giftinformationscentralen fått in 323 samtal med frågor om spice, vilket är fler än hela förra året, då det kom in 236 stycken samtal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".