Flera damproffs kommer inte kunna delta i Fotbollsgalan. Foto: Adam Ihse / TT

Fotbollförbundet: "Tråkigt att de inte kan vara där"

Svenska Fotbollförbundet ska se över om det går att ordna så att damerna kan komma till Fotbollsgalan i framtiden.

Några av våra största stjärnor på damsidan, Lotta Schelin, Caroline Seger och Kosovare Asllani kommer inte kunna vara med på Fotbollsgalan på måndag. Detta eftersom att de ska spela match.

De senaste sju åren har galan varit mitt i ett pågående Champions League för damerna. Men för herrarna är det uppehåll från ligaspel.

"Inga andra alternativ"

Fotbollförbundets Camilla Hagman menar att det inte är de som bestämmer när galan ska vara.

–  Nu är det så att vi inte är ensamma om att göra galan det här är ett samarbete med TV4 och det är de som styr den tv-sända galan och därför är den när herrarna är samlade, säger hon.

Och kommer då Fotbollförbundet ta tag i detta till nästa år?

–Det har inte varit en diskussion det har inte funnits några alternativa datum utan det är det här datumet som varit aktuellt.

– Vi gör en översyn av fotbollsgalan. Inte minst för det här faktumet att vi har svårt att få våra damprofiler dit. Vi kommer i alla fall överväga vad det finns för olika alternativ. Därmed inte sagt att vi kommer att ändra, vi kommer att se över det, avslutar Hagman.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".