prideflagga
Anställda på brittiska banker får gå kurser i att lära sig bemöta kunder som till exempel berättar att de ska byta kön. Foto: Line Norell/P3 Nyheter

Den brittiska storbanken vill inte längre kalla dig för Mr eller Mrs

Funderar på att införa den könsneutrala titeln Mx
1:05 min

Den brittiska storbanken Royal bank of Scotland vill bli mer hbtq-vänliga och nu överväger de att skrota könsspecifika titlar, som till exempel Mr och Mrs.

– Banken måste anpassa sig till sin omvärld och familjebildningen ser annorlunda ut i dag, säger bankens ansvarige till London Times. 

Därför överväger de nu att ta bort frågor som vad hette din mor som ogift. De funderar också på att införa en ny könsneutral titel, Mx, för transpersoner och kunder som inte vill uppge sin könstillhörighet. Anställda får också gå kurser i att lära sig bemöta kunder som till exempel berättar att de ska byta kön.

Även andra banker i London är inne på samma spår, bland annat ser Barclays och Lloyd över hur de kommunicerar med Hbtq-personer. Dessa förändringar är en del av en trend inom finansbranschen, som blivit mer medveten om olika kundgrupper som till exempel hbtq-personer.

På en konferens i London förra veckan, uppmanade den brittiskt ägda banken HSBC:s Londonchef, som själv är öppet homosexuell, chefer att vara öppna med sin läggning inför de anställda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".