Näst sista Hunger Games är här: "Alla väntar på det storslagna slutet"

"Det är kul att se när folk tar över makten från staten"
0:59 min

Strax efter midnatt var det världspremiär för Mockingjay, den actionfyllda fortsättningen i Hungergames-serien.

Biljetterna till premiären har varit slutsålda sedan länge hos många biosalonger i Sverige. Filmerna om Katniss Everdeen är baserade på böckerna och den sista boken i trilogin har filmskaparna valt att göra i två delar.

– Det är ju en mellanfilm. Vi väntar ju part two. Men trots det är den intressant och spännande rakt igenom faktiskt, säger Lisa Bergström som recenserar film på Sveriges Radio.

Hunger Games-fanet Johan Ahlgren var en av alla tusentals som höll sig vaken för att se urpremiären av Mockingjay del ett.

– Det är en väldigt actionspäckad film och det är kul att se när folk tar över makten från staten. Och sen att det är en kvinna som tar makten ligger ju i vår tid, säger Johan Ahlgren.

Har miljontals fans

I Mockingjay får tittarna följa hjältinnan Katniss kamp mot makten i den korrupta huvudstan Capitol. Hon har nu förts till rebellernas underjordiska läger i distrikt 13, men trots att rebellerna kämpar för samma sak som Katniss är det inte alltid helt självklart att de är goda och vill henne väl.

Hunger Games har miljontals fans över hela världen. Lisa Bergström tror att det beror på huvudkaraktären Katniss Everdeen.

– Man liksom älskar ju det att det finns en vanlig tjej som blir utvald och som uträttar något exceptionellt, säger Lisa Bergström.

Det håller Johan Ahlgren med om, men om han skulle få vara någon av karaktärerna så väljer han...

– Då säger jag nog Pete!

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".