Det blir Kodjo Akolor och Tina Mehrafzoon som tar hand om P3 Guld-galan. Foto: Sveriges Radio
Det blir Kodjo Akolor och Tina Mehrafzoon som tar hand om P3 Guld-galan. Foto: Sveriges Radio

Tina och Kodjo leder P3 Guld

Den ena väcker oss genom Morgonpasset, den andra ger oss senaste musiknyheterna. Nu är det klart att det blir Kodjo Akolor och Tina Mehrafzoon som tar hand om P3 Guld-galan.

– Jag har under 2014 följt svenska musikscenen på väldigt nära håll. Och det är de svenska artisterna som ligger närmast pophjärtat så för mig är P3 Guld-galan den finaste av högtider, säger Tina Mehrafzoon, som leder Musikguiden i P3.

Både radio och tv

Lördagen 17 januari smäller det i Scandinavium i Göteborg. Nästa års gala blir den 13:e P3 Guld. Självklart direktsänds galan i P3 och eftersänds i SVT1 samma kväll. 

Sedan tidigare är det klart att Linnea Olsson, Lorentz, Tove Lo, Silvana Imam, Little Jinder, Thomas Stenström och Joy kommer vara med under galakvällen.

"J***** fett"

För Kodjo Akolor blir det här andra P3 Guld-galan som han leder.

– Det är helt fantastiskt att få förtroendet att leda P3 Guld igen. Men framförallt kommer det att bli så j**** fett att få leda den tillsammans med Tina, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".