William Spetz Foto: Pär Nordahl/SVT
William Spetz blev känd genom Youtube. Foto: Pär Nordahl/SVT

William Spetz kommer vara Musikhjälpens resande reporter!

"Skulle du kunna ringa tillbaka om fem minuter?"
0:18 min

Youtube-kändisen kommer rapportera från Moçambique under Musikhjälpen.

Den 3 december åker William Spetz till Maputo och kommer bland annat träffa läkare, biståndsarbetare och hiv-positiva för att förmedla en bild av situationen i landet.

Han är skådespelare och humorist och har gått från Youtube-kändis till att göra serier för SVT.

– Jag vet att det kommer bli det tuffaste jag gjort i hela mitt liv. Jag har inga erfarenheter av att åka till ett u-land och möta drabbade på det här sättet. Jag vet att det kommer bli tufft men samtidigt har jag aldrig längtat till någonting så mycket som jag längtat till det här, säger han.

Direkt från Moçambique

William kommer direktrapportera sina inslag från Moçambique till glasburen i Uppsala och göra inslag till Musikhjälpens in- och utsläppsprogram. Han kommer även rapportera i Musikhjälpens sociala medier-kanaler.

– Instagram är en väldigt stor del av resan, det kommer att fungera som en bilddagbok där jag kommer lägga upp personliga reflektioner, så man kommer verkligen kunna följa med på den här resan, säger William Spetz.

Många drabbade:


Moçambique är ett land som är hårt drabbat av hiv.

11,1 procent av den vuxna befolkningen bär på det livshotande viruset. Trots kraftiga insatser mot hiv och aids orsakar viruset nästan hälften av alla dödsfall i landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".