De nominerade till P3 Guld 2015. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
De nominerade till P3 Guld 2015. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Seinabo Sey: "Det är ingen inkvoterad utan de som har jobbat hårdast"

Seinabo Sey, Labyrint och Lina Pira är några av de stora namnen som blivit nominerade till P3 Guld 2015. Även fast Labyrint inte tycket att själva nomineringen är en så stor grej.

– Plastgrejer som man kan ha på väggen betyder inte så mycket när det väl är slut. Men det är klart att det är kul att bli nominerad och att folk bryr sig, säger Aki från Labyrint. 

De är nominerade i kategorin årets grupp. Men Aki tycker även att priset är viktigt.

– Ska man analysera det så är det faktiskt bara fem personer som har bestämt att vi ska bli nominerade. Däremot om vi vinner, då är det ju folk som har röstat och då är det viktigt.

Rösta på den du tycker borde vinna här!

Tjejernas år

Seinabo Sey är nominerad i kategorierna årets hiphop, årets låt och årets nykomling.

– Det känns underbart. Skulle jag vinna årets låt så skulle det vara som att han som har producerat min låt vann också. Han är sån jävla nyskapare och det skulle kännas som att han också vann, säger hon till P3 Nyheter och fortsätter med att kommentera musikåret 2014:

– Det har varit överväldigande mycket kvinnor som är bra. Det känns som att alla som har puttrat i flera år har kommer fram och är superslipade. Och det är första gången som jag känner att det inte är inkvoterade någonstans utan det är de som har jobbat hårdast. Det är grymt.

"Vår låt fick det genomslag vi ville ha"

Även hiphop-drottningen Linda Pira är nominerad till årets hiphop och årets låt för låten "Knäpper mina fingrar". Och hon berättar om varför den borde vinna:

– Att det fick den responsen som vi ville, att vi har banat vägen för flera tjejer med bara en låt. Det bevisar jävligt mycket vad man kan göra. Och därför borde alla vi som har kämpat med det här vinna, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".