Tiggare Foto: Tahir Yousef P4 Östergötland Sveriges Radio
Mannen ** efter att ha beskyllt en tiggare för stöld. Foto: Tahir Yousef P4 Östergötland Sveriges Radio

Han fejkade en stöld från tiggare - nu döms han till fängelse

Han gav en surfplatta till till en tiggande kvinna men ringde sedan polisen och sa att hon hade snott den. Nu får har mannen fått sin dom.

Åklagaren yrkade på sex månaders fängelse medan försvaret hävdade att samhällstjänst skulle räcka. Nu får mannen som fejkade att en tiggande kvinna stal en Ipad fängelse i fyra månader.

Mannen döms för både stöld av en Ipad från en förskola samt för falsk angivelse av den tiggande kvinnan. Men enligt mannens advokat kommer de överklaga domen.

Gav surfplattan till kvinnan 

Det var i mitten av augusti som en man i Sjöbo tog en surfplatta från sitt barns förskola och gav bort den till en person som bad om pengar utanför en matbutik.

Mannen ska sedan ha ringt till polisen och sagt att han såg kvinnan stjäla surfplattan från en bil. Polisen tog kvinnan med surfplattan och hon fick spendera natten på polisstationen, men när polisen gick igenom övervakningsbilder såg de att mannen gett surfplattan till kvinnan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".