TV3:s Paradise Hotel 2014. Foto: TV3/ Johnny Wohlin
Paulina Danielsson och Eric Hagberg blev vinnarna av årets Paradise Hotel. Foto: TV3/ Johnny Wohlin

Paradise Hotel-Eric: "Jag ska bli en bra förebild utan alkohol"

"Det här är min revansch"
1:24 min

Paradise Hotel är avgjort! Paulina Danielsson och Eric Hagberg tog hem vinsten. Men trots att programmet varit en succé riktas kritik mot supandet i det.

Den här säsongen av Paradise Hotel har blivit en succé och deltagarna har fått mycket uppmärksamhet i sociala medier med flera hundra tusen följare.

Men många i publiken är unga och det är någonting som oroar Charlotte Skoglund som är överläkare på beroendecentrumsdelen av Maria Ungdom i Stockholm.

"De tror att det är så här det är"

– För många unga kan det vara första gången de kommer i kontakt med hur det är att använda alkohol, att festa, att ha en gemenskap och att ha kul ihop. Eller hur man inleder en kärleksrelation, säger Charlotte Skoglund.

Hon menar att många unga som kollar på programmet kan tro att det är norm att festa som deltagarna gör.

-- Jag vet att många av mina patienter kollar på dom här programmen och identifierar sig med många av deltagarna tillsammans med det sättet att leva och festa på. Det är problematiskt för att det på ett sätt normaliserar det här sättet att förhålla sig till och använda alkohol.

Ansvaret ligger hos föräldrarna

Men vinnaren Paulina Danielsson tycker att föräldrarna har ansvar över vad deras barn ser.

– Det är faktiskt 18-års gräns på programmet, säger hon och vinnarpartner Eric Hagberg håller med:

– Ja, det är sant som Paulina säger tycker jag. Men jag känner ett stort ansvar över att vara en förebild för många. Nu efter Paradise Hotel ska jag vara mer stilren. Ingen alkohol och cigaretter och sånt, avslutar Eric Hagberg. 

Näthat:


Många av deltagarna har fått utstå mycket näthat under säsongen. 

Här berättar deltagaren Saga Scott om att hon har fått mordhot och att folk bett henne hoppa framför tåg. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".