Foto: Jesper Cederberg/Sveriges Radio
Brittiska parlamentet diskuterar nytt lagförslag. Foto: Jesper Cederberg/Sveriges Radio

Britter ska inte kunna bli lurade på andrahandsmarknaden

"Det är dags att regeringen slutar skydda bolagen"
1:02 min

Nu kan det komma skarpare lagar i Storbritannien kring andrahandsförsäljningen av biljetter när brittiska parlamentet ska diskutera nytt förslag.

Enligt det nya lagförslaget ska andrahandsbolagen bli tvungna att tydligt skriva vad det ursprungliga priset har varit, vem fansen faktiskt köper biljetter från och ifall det finns några regler med de ursprungliga biljetterna som kan göra att de blir ogiltiga om de blir köpta i andra hand.

One Direction

Det var igår som One Directions manager och 80 stycken andra managers inom musik, sport och teater skrev ett öppet brev riktat till det brittiska parlamentet där de bad om skarpare lagar kring andrahandsförsäljning av biljetter.

"Det är dags att regeringen slutar skydda bolagen och sätter fansen i första rummet", står det i brevet.

Förslaget till lagändringar har diskuterats tidigare i parlamentet, men regeringen har hittills varit kallsinnig och velat låta andrahandsbolagen fortsätta som tidigare. Men idag diskuteras ämnet igen alltså.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".