#JeSuisNigeria Foto: Sveriges Radio
#JeSuisNigeria är hashtagen för Boko Harams massaker på 2 000 personer i Nigeria. Foto: Sveriges Radio

#JeSuisNigeria vill uppmärksamma annat än terrordåden i Paris

Under hashtagen #JeSuisNigeria kommer nu kritik mot medier och världens politiker för att inte ha uppmärksammat att 2 000 människor blivit mördade av Boko Haram i Nigeria.

I lördags kom Amnesty med uppgifter om att den islamistiska terrorgruppen Boko Haram kan ha dödat så många som 2000 människor i Nigeria i attacker i förra veckan.

Under samma period skedde terrordåd, gisslandraman och terroristjakter i Paris. Hashtagar som #JeSuisCharlie, "Jag är Charlie" och #JeSuisAhmed, "Jag är Ahmed", blev spridda på sociala medier världen över. Och världsledare kommenterade dådet i Paris där 12 personer blev dödade på satirtidningen Charlie Hebdos redaktion.

"Var är världsledarna?"

Nu startar en hashtag där många tycker att världen har glömt bort de 2 000 människor som ska ha blivit mördade i Nigeria under ett av Boko Harams största dåd:

#Nigeria2000 behöver verkligen uppmärksammas... Eller räknas inte svartas liv?!

Var är dessa världsledare och deras solidaritet för #BokoHarams slakt av 2000 personer i Nigeria? Var är hashtagen #JeSuisNigeria?

Älskade marschen i Paris. Obama borde åka till Nigeria och bjuda in världsledare till en marsch för att hedra de 2000 som blivit slaktade. #JeSuisNigeria

14 personer dog i Paris. 2 miljoner marscherade #JeSuisCharlie. 2,000 personer slaktades över en natt i Nigeria och ingen #jesuisnigeria.

Boko Haram:


Är en islamistisk terrorgrupp som startade 2002 och vill ta över makten i Nigeria.

Här är en tidslinje över gruppens dåd och historia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".