Lasse Perssons döttrar, Lina och Lovisa, är lättade över domen. Foto: Janne Mårdberg/SR
Lasses döttrar, Lina och Lovisa. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges Radio

Linas pappa tog livet av sig efter att ha blivit trakasserad på jobbet

Förra året dömdes två arbetsgivare för vållande till annans död när Lasse tog sitt liv efter att han kände sig trakasserad på jobbet. Nu har domen blivit överklagad.

2010 tog Lasse sitt liv efter att han känt sig trakasserad på jobbet. De båda arbetsgivarna fälldes i februari förra året för vållande till annans död. Men nu ska fallet upp i hovrätten och det tycker hans dotter Lina är bra.

– Det är bra att det fortsätter. Jag tycker verkligen att det är bra att det har överklagats, att det går vidare. Det känns skönt också att, ja vad ska man säga, att vårat budskap kommer fram ännu mer. Att det finns så mycket att jobba med inom just arbetsmiljön.

"Han tappade glädjen för livet"

Försvararen menar på att det inte går att veta säkert att det var arbetsgivarna som fick Lasse att ta sitt liv, något som hans dotter Lina inte håller med om.

– Vi såg alltid den här jätteglada och spralliga personen. Men när han fick den där nya personalchefen, blev han jättesmal och hade absolut ingen livsglädje kvar.

Hovrättsförhandlingar

Trots att Lina tycker det är jobbigt att allt kommer upp igen så tycker hon det är bra att fallet blir uppmärksammat.

– Jag hoppas att det kommer att bli lättare att polisanmäla sånt här. Jag hoppas och tror att folk kommer orka kämpa då.

Hovrättsförhandlingarna planeras pågå fram till den 4 februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".