Nu kan utviksbilderna försvinna The Suns tredje sida Bild: Skärmdump från http://www.thesun.co.uk
Nu kan utviksbilderna försvinna The Suns tredje sida Bild: Skärmdump från The Sun

Aktivisten förklarar varför The Suns bröstbilder är ett problem

"De är väldigt unga med väldigt stora bröst"
1:37 min

I över 40 år har du kunnat hitta nakna bröst på brittiska The Suns tredje sida, men nu kan det vara slut med det.

– De här bilderna visar att det är oväsentligt vad du åstadkommer i livet. Att det enda folk bryr sig om är hur du ser ut, säger Laura Ashton som är delaktig i kampanjen "No more page 3".

I över 40 år har du kunnat se lättklädda tjejer på den brittiska tidningen The Suns tredje sida och sedan 70-talet har de berömda "Page 3"-flickorna varit helt barbröstade.

"No more page 3"

Sedan 2012 har kampanjen "No more page 3" försökt stoppa The Sun från att publicera sin utvikningssida.

Laura Ashton bor i London och har själv vuxit upp med "Page 3"-flickorna och hon tycker det är konstigt att The Sun väljer att skicka ut den här typen av signaler till unga flickor. Därför har hon valt att engagera sig i "No more page 3".

– Det har alltid gjort mig upprörd att den största, mest sålda tidningen i vårt land väljer att publicera en topless-tjej på sida tre. Jag hoppas inte att tjejer tittar på de här bilderna och känner sig missnöjda med sina kroppar, säger hon.

Slutet för bara bröst i The Sun?

I dag rapporterar den brittiska tidningen The Times, som har samma ägare som The Sun, att den ikoniska "page 3" inte längre ska innehålla topless-tjejer. Däremot har tidningen The Sun inte bekräftat ryktet.

Dylan Sharpe, som är pressansvarig på The Sun, skrev igår på sociala medier: "Page 3 of The Sun is where it’s always been, between pages 2 and 4".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".