Texten I saw you on tinder på en stenvägg Foto: "i saw you on tinder" Trastevere 2014, Denis Bocquet (flickr.com/photos/66944824@N05/) licens CC BY 2.0
Nu kanske du slösar dina likes på fel personer. Foto: "i saw you on tinder" Trastevere 2014, Denis Bocquet (flickr.com/photos/66944824@N05/) licens CC BY 2.0

Nu kanske du går miste om kärleken - Tinder skaffar begränsat antal gillningar

Nu får du betala för att swipa fritt
1:31 min

I USA testar nu dejtingappen att begränsa antalet likes för varje användare. Alltså kan du inte bli matchad med lika många som förut.

"Du har inga fler gillningar", står det i rutan som har börjat dyka upp hos vissa Tinder-användare och appen kommer kanske snart att släppa en plusversion.

-- När en app börjar gå bra så ser man också möjligheterna som företag. Om man begränsar funktionerna så kommer det ju finnas ett sug för konsumenten att få fler funktioner, säger Ligga med P3:s Robert Jacobsson.

Tänk efter en extra gång

För dig som inte har koll (eller för dig som inte vågar erkänna att du hänger på Tinder) så går appen ut på att gilla eller inte gilla folk som dyker upp i ditt flöde. Gillar ni båda varandra så blir ni matchade och kan börja chatta.

Men nu kommer du behöva tänka efter en extra gång innan du bestämmer dig för att gilla någon. Dock kan du ångra gillningar för att få tillbaka och använda igen, skriver BBC.

– Det är samma på de vanliga bögapparna Grindr och Scruff. De tar också betalt för att kunna få extrafunktioner som att ladda upp fler bilder och se fler människor nu, säger Robert Jacobsson.

Börjar i USA

Plusversionen av Tinder kommer först komma till USA och om den blir spridd till andra delar av världen eller inte återstår att se.

 

Ligga med P3:s nätdejtingtips

1. Välj ut bilder som du känner dig nöjd med. Ta inte bilder som är tagna för 8 år sedan.

2. Undvik att inleda varje konversation med ”hej, läget?”. Var kreativ!

3. Våga gå utanför dina preferenser – du vet aldrig vilken goding som kan vänta bakom en tråkig profilbild.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".