kortspelet magic
Kortspelet Magic:The Gathering, Foto: Wikipedia

Kortspelet Magics första transexuella karaktär är här!

"Jag skulle säga att det är väldigt kontroversiellt"
3:22 min

Hon heter Alesha och enligt spelkortet är hon den som ler åt döden. Anna Erlandsson har spelat Magic i sju år och är både glad och förvånad över den nya karaktären.

Det framgår inte jättetydligt att det handlar om en transperson. Men i en av novellerna som hör till spelet utspelar det sig en scen där någon säger till henne  ”Du är en människopojke som tror att du är en kvinna” och då svarar Alesha "Jag vet vem jag är, vet du vem du är". Det hela slutar med att hon också bli erkänd som kvinna för att hon ser sig som kvinna, hon är en kvinna.

– Jag skulle säga att det är väldigt kontroversiellt eftersom transpersoner är väldigt ovanliga i den här världen. Men folk är glada och tycker att det är ett bra ställningstagande! Jag hoppas att det här kommer luckra upp Magic-kulturen och göra det mer inkluderande, säger Anna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".