Foto: Paloma Vangpreecha
Michael Levy flyttade för ett år sedan. Foto: Paloma Vangpreecha

Michael flyttade till Israel: "Kunde inte riktigt vara mig själv"

"Jag känner mig helt enkelt mer hemma här"
1:30 min

Michael Levy flyttade från Frankrike till Israel och tror inte att han skulle kunna vara 100 procent jude i sin gamla hemstad Paris.

Förra året flyttade omkring 7 000 judar till Israel och sedan attackerna mot judar i bland annat Danmark och Frankrike så har Benjamin Netanyahu sagt att judarna borde flytta till Israel.

– Jag tror inte jag kan vara 100 procent mig själv som jude i Frankrike, säger 28 år gamla Michael Levy som flyttade till Israel under förra året.

"Det skulle bli värre om alla flyttade"

Michael Levy säger att han inte är av dem som har flytt från Frankrike. Men han säger också att han inte kände att han riktigt kunde vara sig själv när han bodde där.

– Flyttade alla till Israel skulle antisemitismen bli ännu värre. Om alla judar flyttade till Israel skulle det bli väldigt farligt, vi skulle bli som en enhörning som ingen någonsin träffade i verkliga livet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".