Entrén till Elite stadshotellet i Västerås
Nu ska Elite Stadshotell i Västerås utreda händelsen med ett gaypar som inte fick boka. Foto: Alexander Letic/Sveriges Radio.

Nu ska Elite Hotels utreda varför gayparet nekades en spaweekend

"Vi skaffar oss nu en fullkomlig bild av vad som har hänt"
0:57 min

Efter P3 Nyheters rapportering om Mikael och hans kille som blev nekade på Stadshotellet i Västerås kommer nu Elite Hotels göra en egen utredning.

Elite Hotels menar fortfarande att händelsen är ett missförstånd men säger att de ska gå till botten utreda vad som har hänt.

– Självklart är det här blir föremål för utredning hos oss. Vi har redan satt igång detta och skaffar oss nu en fullkomlig bild av vad som har hänt så att vi har korrekt information, säger Fredrik Berglund som är VD på Elite Hotels till P4 Västmanland.

Nekade gaypar - men inte heteropar

Det är efter händelsen som P3 Nyheter rapporterade om i tisdags som den stora hotellkedjan nu ska starta en utredning. 

Paret Mikael och Johan skulle boka en spaweekend på Elite Stadshotell i Västerås men blev nekade när det framgick att de är ett gaypar. Mikael försökte då boka som heterosexuella "Evelina" och fick då ett ja ifrån hotellet. Trots att båda bokningarna gällde exakt samma datum.

Anmälan till diskrimineringsombudsmannen

Mikael har tidigare sagt till P3 Nyheter att han kommer göra en anmälan till diskrimineringsombudsmannen.

Men hotellchefen Cem Gürler menar att det inte har skett någon diskriminering utan säger till P3 Nyheter att det handlar om överbelastad personal. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".