Skaparna bakom Minecraft stöttar Spelskapet för en mer inkluderande spelvärld

2:27 min

Spelskapet är ett e-sportevenemang som vill bidra till en mer inkluderande spelvärd. P3 Nyheter kan berätta att deras senaste samarbetspartner är skaparna av Minecraft, Mojang.

Att det finns sexism och hat inom spelvärlden är ingen nyhet. Spelskapet är ett evenemang som vill med sitt initiativ erbjuda ett alternativ mot hatet. Genom att låta gamers träffas, spela spel ihop och bara umgås, så hoppas Spelskapet att spelvärlden ska bli lite mer inkluderande.

– Man kan prata sig blå om hur mycket hat och sexism det finns [i spelvärlden], men det finns ingen som kommer med några alternativ. Det är det vi hoppas göra, berättar Kawa Zolfagary från Spelskapet.

Nu på fredag kommer det andra Spelskapet i ordningen att gå av stapeln i E-Sportarenan på Inferno Online i Stockholm. Och i dag kunde Spelskapet även presentera sin senaste samarbetspartner, speljätten och skaparna bakom Minecraft, Mojang.

– Det känns helt sjukt. Superkul att ett så stort företag kommer med sitt stöd. En av utvecklarna på Mojang, Kristoffer Jelbring, har följt oss sen starten och det var han som uppmärksammade oss för resten av Mojang. De tyckte det var en bra sak och ville gärna stödja oss, berättar Kawa Zolfagary.

Förutom ett enormt stöd i form av kontakter och uppmärksamhet ska Mojang även bidra med bland annat en signerad Pick-Axe(hackyxa) från deras mest kända spel Minecraft. 

Är du mer intresserad utav Spelskapet och vad de gör kan du läsa mer på deras webbplats.

Förtjänsten går till välgörenhet

Förtjänsten från auktioner och liknande under Spelskapet kommer att gå till folk i utsatta situationer. Förra året gick det till kvinnojouren Terrafem. Vad pengarna ska gå till i år är ännu inte utannonserat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista