Sju kyrkor har brunnit sedan massakern i Charleston och misstänks vara hatbrott

Kyrkor i USA med mestadels afroamerikanska besökare har brunnit under de senaste två veckorna. Mediebevakningen har nu mötts av kritik på sociala medier.

För ungefär två veckors sen utsattes en kyrka i Charleston, South Carolina, för en massaker. En man gick in i kyrkan och sköt ner 10 personer, varav 9 dog av sina skador. De senaste två veckorna har nu totalt 7 kyrkor, med mestadels svarta besökare, blivit nedbrända.

Hälften antas vara anlagda

Den senaste branden var i kyrkan Mount Zion African Methodist Episcopal i Greeleyville, South Carolina. Utredarna säger sig här ha hört om mycket storm och blixtväder i området och att de inte ännu vet vem eller vad som är anledningen till branden. Här är en lista på alla de bränder som skett hittills och hur de utreds.

 

Väckt uppmärksamhet på sociala medier

Historierna om bränderna har nu väckt uppmärksamhet på sociala medier. Och under hashtaggen #WhoIsBurningBlackChurches ställer sig folk frågande till, bland annat, varför medierna lagt så lite fokus på bränderna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista