Studenter utan CSN-bidrag för att de inte kunnat rätta sina uppsatser

1:32 min

En del studenter som läser juridik vid Örebros Universitet har inte fått CSN-bidrag i höst. Det här är på grund av att de inte kunnat komplettera sina underkända C-uppsatser.

I maj lämnade flera treor på juristprogrammet vid Örebros Universitet in sina C-uppsatser. Andra studenter lämnade in i augusti. Flera av dem som inte fick godkänt har behövt vänta ända sedan maj för att få reda på vad de ska komplettera i sina uppsatser och flera av dem fick inte reda på det förrän nu i dagarna.

De som inte blivit godkända har alltså inte kunnat registrera sig på den nya kursen och inte heller fått CSN-bidrag under hösten.

– Vi på studentkåren kommer arbeta för att institutionen ska finna en lösning så snart som möjligt, så att studenterna kan fortsätta med sina studier. De är våran prioritering just nu, säger Arvid Hanell som är vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar vid Örebros studentkår.

"Skolan har inte gjort något fel"

Max Lyles är enhetschef på Juridicum på Örebros Universitet och beklagar att situationen ser ut så här.

– Anvisningarna har dröjt på grund av den stora arbetsbelastningen för den rättande läraren. Sist jag pratade med henne så var det tre kvar, så det är möjligt att alla har fått sina kompletteringsuppgifter nu, förklarar han.

Lyles tillägger också att de har förlängt registreringsperioden för den nuvarande kursen till den 5:e oktober. Men han tycker inte att skolan har gjort något fel.

– Nej, vi har ju förlängt rättningstiden med de regler och riktlinjer som gäller vid Örebro Universitet. Sen får vi se över det här för framtiden så att det ska undvikas, avslutar han.