Raed Fares längst ner i bild efter att han i flera timmar letat efter Hadi, Hamoud och Khaled som tidigare på dagen försvann efter en attack.
Raed Fares längst ner i bild efter att han i flera timmar letat efter Hadi, Hamoud och Khaled som tidigare på dagen försvann efter en attack.

Raed bor tio mil från IS men bara 200 meter från ryska flygattacker

4:51 min

Raed Fares bor i den lilla byn Kafranbel i Syrien och säger att där de ryska bomberna faller finns ingen från IS. Bara civila.

– Där jag bor, i min by, är det 10 mil till närmsta IS-belägring. Men det är hos mig det faller bomber. Så vem är det regimen egentligen jagar? För mer än fem år sedan fick regeringen i Syrien mycket stöd av Ryssland och nu fortsätter det stödet och det känns som att det är vi som bor här som är målet för deras attacker. För här finns inte IS, säger Raed Fares som bor i byn Kafranbel utanför Aleppo i norra Syrien.

Raed Fares säger att för honom och resten av invånarna i hans by har bombningar blivit vardag. 

– Vi jobbar ju som vanligt och om ingen här drabbas av bombningarna så försöker vi ju gå tillbaka till jobbet när bomberna slutat falla. Det har blivit som vardag för oss. Men samtidigt tänker jag aldrig lämna Syrien. Jag har en dröm om att det ska bli demokrati här och jag är beredd att kämpa för att vi ska nå den drömmen om jag så ska dö på kuppen.

Försöker nå omvärlden med hjälp av satir

I Kafranbel driver Raed tillsammans med andra bybor en konstförening som varje vecka producerar satir och budskapen handlar om det politiska läget i Syrien och omvärldens reaktioner och ibland långsamma respons. Satir som sprids via Facebook.

-- Om världen bryr sig på riktigt måste man trycka på för att de attackerna slutar, i alla fall mot oss civila. Men det blir nästan alltid samma sak - omvärlden bryr sig ett tag och sen händer ingenting. Samtidigt är vi otroligt tacksamma för den hjälp våra bröder och systrar får när de flytt till andra länder. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista