Svart bild med texten "Kändis för en natt". Bild: Aleksandet Djordjevic/Sveriges Radio
Hur skulle du vilja bli känd? Kändis på en natt. Bild: Aleksandet Djordjevic/Sveriges Radio

Fördelar och nackdelar med att bli känd över en natt

5:06 min

En nominering till Grammy eller deltagande i Paradise Hotel. Båda två kan göra dig känd över en natt. Här är tipsen för hur du hanterar det.

– I början av ett kändisskap kommer mycket euforiska känslor, alla människor har ju ett enormt bekräftelsebehov, säger Nicole Rydén som är ansvarig över castingen till Paradise Hotel.

Men hon säger också att det kan vara svårt att hantera att tusentals personer helt plötsligt helt tycker och tänker om en.

Om du vill hålla i kändisskapet

– Mitt absolut bästa tips är att skita fullständigt i allt negativt som folk skriver om en. Fokusera på det som är bra, säger Nicole Rydén.

För att förvalta sitt nyvunna kändisskap på bästa sätt så menar Nicole Rydén att det även är viktigt att köra på direkt.

Har man blivit känd snabbt kan man inte andas ut. Det är många plattformar som ska skötas samtidigt. 

Men vad är något av det mest positiva med att bli känd över en natt?

– Att du slipper de där åren av kämpande. Skulle du "falla pladask" så kan du klara dig undan det ganska lätt, avslutar Nicole Rydén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista