Polisavspärrningar runt platsen där sprängladdningen detonerade i New York.
USA skakas av flera explosioner på kort tid. Foto: BRYAN R. SMITH

Explosionerna i USA: Detta har hänt

Hewa Abdelzadeh: "Just nu ser man inga tecken på något samband"
4:53 min

På bara några dagar har det varit flera explosioner i och utanför New York i USA. Nu utreder polisen huruvida det finns ett samband eller inte.

Sedan lördagen har det varit explosioner i både New Jersey och New York i USA. Det har även varit en knivattack i Minnesota, där en gärningsman knivhögg nio personer för att sedan bli skjuten till döds av polisen.

– Alla de 29 personer som skadades i explosionen i New York har skrivits ut från sjukhuset nu och verkar ha främst lindrigare skador, berättar Hewa Abdelzadeh som är korrespondenttrainee hos Sveriges Radio.

Jakt efter de skyldiga pågår

I nuläget vet inte polisen om explosionerna i New Jersey, explosionen i New York och knivattacken i Minnesota hänger ihop.

– Polisen säger i nuläget att de inte ser något samband mellan händelserna, förklarar Hewa Abdelzadeh.

Under måndagen anländer även regerings- och statschefer från hela världen, för att delta i FN-veckan som börjar i dag.

– Det har begärts förstärkning i form av 1 000 extra poliser och personal inom nationella gardet som bevakar flygplatser, busshållplatser i New York. I synnerhet med anledning av alla statschefer och att USA:s president Barack Obama anländer, berättar Hewa Abdelzadeh.

Detta har hänt

 
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".