Konsument

Tågstrulet stoppade Martins MC-resa: "Hela sommaren var förstörd"

1:39 min

Den planerade resan från Norrköping till Tyskland stoppades av dåligt väder och gjorde att Martin Hultman hamnade i tvist med arrangören.

Martin Hultmans resa ner till Tyskland i fjol blev en flopp. Orsaken var ett oväder som gjorde att tågen ställdes in. I stället för en efterlängtad motorcykelresa på kontinenten fick han vända hem till Norrköping.

– Hela sommaren var förstörd. De där resorna är något man går och ser fram emot och sparar ihop till under året. Det var bara att vända hem, säger han.

Han sökte hjälp hos Konsumentverket och Konsument Europa som jobbar med gränsöverskridande handel inom EU. Förhoppningen var att utöver ersättning för pengarna han betalat för resan även ersättas för merkostnaderna på flera tusen kronor som uppstod.

– Dessvärre i just det här fallet så hittade vi ingen lösning mellan näringsidkaren och konsumenten, säger Gustaf Danielsson, juridisk rådgivare på Konsument Europa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista