Rättegång

Nu börjar rättegången mot Östersunds förre ordförande

1:56 min

Runt Östersunds FK:s förre ordförande Daniel Kindberg har det stormat. I dag inleds rättegången mot honom och två andra män.

Daniel Kindberg var ordförande för Östersunds FK under klubbens resa från fjärdedivisionen till toppen av Allsvenskan. I samband med åtalet i december avgick Kindberg.

Nu börjar rättegången i Ångermanlands tingsrätt där han och två andra män anklagas för ekobrott kring fakturor från hans tid som vd för bostadsbolaget Östersundshem. Åklagaren menar att pengar överförts till Östersunds FK via Kindberg från Östersundshem och Peab och yrkar på sju års näringsförbud.

– Det är där i en gammal markaffär som det misstänks ha kommit med fakturor som helt enkelt inte motsvarar verkligheten, de jobb som har utförts. Och det handlar om uppemot 15 miljoner som åklagaren menar har förts ut ur Peab och Östersundshem på det här sättet, säger Linda Hedenljung, journalist på Östersunds-Posten, som bevakat alla turer kring Kindberg.

Daniel Kindberg nekar till brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista