Så låter nya P3: musik, nyheter, poddar, nya profiler och taxen Ines

1:12 min

Måndagen den 20 januari börjar nya P3 och nu är det officiellt hur det kommer att låta.

– P3 är för den som vill lära sig nya saker och förväntar sig att bli underhållen samtidigt. Kanalen kommer att präglas mer av journalistik. Vi gör innehåll för den som gillar ny musik, live-sänd radio och välgjorda poddar. Man kommer få höra både nya och välkända röster, högaktuellt innehåll, ny musik, populärkultur, humor och samhällsjournalistik, säger Caroline Pouron, som är kanalansvarig för P3.

På vardagar kommer P3 vara indelat i fyra olika pass; morgon, förmiddag, eftermiddag och kväll, som går in i varandra på ett naturligt sätt.

Nytt i kanalen

Morgonen kommer, som nu, att börja med Morgonpasset i P3. Under våren kommer P1-profilen Katherine Zimmerman gästspela i Morgonpasset och vara programledare med Kodjo Akolor och David Druid. Även Marcus Berggren kommer höras i Morgonpasset, liksom Linnea Wikblad längre fram i vår.

Jörgen Lötgård gör en comeback efter att han slutade på Morgonpasset 2015 och kommer tillsammans med Hanna Hellquist och taxen Ines att programleda på eftermiddagarna.

P3 Nyheter får en större roll under morgonen, med nyhetsprofiler som ska leverera nyheter på ett nytt sätt. Kalle Berg från Morgonpasset kommer att vara en av dem. Poddar kommer fortsätta vara en central del i kanalen och musikjournalistik kommer att få en större roll.

Vill du läsa mer om nya P3 hittar du mer information här:

https://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2938&grupp=21081&artikel=7384702