1 av 8
2 av 8
Cecilia Uddén.
3 av 8
Stormfälld skog
4 av 8
Auktionsfynd?
5 av 8
Ylva Johansson.
6 av 8
Göran Hägglund
7 av 8
Lasse Johansson
8 av 8

Sjukvårdsdebatt och U137

Fredag 27 oktober

Storm på ingång
Den värsta stormen sedan Gudrun väntas in över landet natten till fredag. Följ utveckling och hör bland annat Jan-Erik Olsson, sambandscentralen på E-ON.


Äldre ska få bättre vård
 Malmö försöker man samarbeta för att äldre patienter ska slippa bollas omkring i vårdbyråkratin och istället snabbt få den vård de behöver. Distrikssköterskan Anna Karin Lehman arbetar med NISSE-projektet. Reportage samt intervju med Ellen Hyttsten, på Sveriges kommuner och landsting.

Gräddfil eller avlastningAlltfler företag och privatpersoner skaffar privat sjukvårdsförsäkring. Är detta en gräddfil till bra vård för de rika eller en god avlastning för den offentliga vården?
Debatt mellan Göran Hägglund, kristdemokratisk socialminister och Ylva Johansson, tidigare vårdminister i den socialdmeokratiska regeringen.

U137
På fredagen är det 25 år sen den sovjetiska ubåten U137 ställde sig på grund i Karlskrona skärgård. Den dåvarande kommendörkaptenen i Sverige, Karl Andersson, berättar om hur han körde fram till den främmande ubåten och bestämde sig för att gå ombord. Hör även Boris Grigorjev som arbetade som underrättelseofficer för KGB här i Sverige under den här tiden.

Svenskbygden i USA
På sin resa längs Mississippifloden har våra två USA-korrespondenter nu åkt rakt in i hjärtat av de gamla svenskbygderna - till Lindström, Minnesota. Det var här vid Chisagosjön som Karl-Oskar och Kristina i Utvandrarna byggde sitt nya hem.

Damaskus fredag morgonKrönika av Cecilia Uddén

Dyrgripar på auktion Det är dags för de stora konstauktionerna och goda ekonomiska tider betyder rekordartade utropspriser. Konstnären Bror Hjorts ”Kafferep vid Långsjön” har inte ens något utropspris, eftersom den inte går att värdera. Gunnar Bolin från kulturredaktionen tillika van auktionsbesökare berättar om höstens dyrgripar.

Programledare: Lasse Johansson

Producent: Håkan Widman
hakan.widman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".