1 av 4
Lasse Johansson
2 av 4
3 av 4
Joseph Kabila och Jean-Pierre Bemba
4 av 4
Antivåldtäktsbälte

Miljöpolitik, hotade psykologer och valet i Kongo

måndag 30 oktober

Borgerlig miljöpolitik
Förra veckan visade en rapport från Världsnaturfonden att det kommer behövas två jordklot för att försörja jordens befolkning, om inte utvecklingen bryts. Vad tänker miljöminister Andreas Carlgren (c) om detta, och vad tycker språkröret Peter Eriksson (mp) om den borgerliga miljöpolitiken?

Rädda psykologer
En ny undersökning från Sveriges Psykologförbund visar att 7 av 10 psykologer känt sig rädda och att 4 av 10 någon gång blivit hotade. Kommentar av Ned Carter, Sveriges Kommun- och landstingsförbund.

Ann-Sofie Hansson Pourtaheri, psykolog på Tallåsens behandlingsenhet i Uppsala, föreläser om hot på arbetsplatser och kommenterar enkäten.

Val i Kongo
Under söndagen hölls presidentval i Kongo-Kinshasa. Vincent Dahlbäck, Afrikakorrespondent, rapporterar direkt.

Anna Wikner, kongohandlägare på utrikesdepartementet, ger sin syn på förhoppningarna om en demokratisk utveckling i Kongo.

Valmöte med blivande presidentkandidat
Om en dryg vecka är det kongressval i USA och nu tas de riktigt tunga namnen fram för att ge stöd åt lokala kandidater. Sara Stenholm träffade den man som just nu beskrivs som ett av republikanernas hopp i presidentvalet om två år, Mitt Romney, guvernör i Massachusetts.

Säkerhetsprodukter säljer som aldrig förr
Försäljningen av överfalls-sprayer och överfallslarm har ökat kraftigt de senaste åren. Reportage av Agneta Johansson.

Berlin, måndag
Dagens krönikör heter Kristian Åström och är Tysklandskorrespondent.

Intelligent design på universitetet
På Linköpings universitet har en debatt blossat upp huruvida en föreläsning om intelligent design ska få hållas i universitets lokaler. Debatt mellan Petrus Edvardsson, studentföreningen Ny Generation, som anordnar föreläsningen, och Uno Wennergren, docent i teoretisk biologi.

Programledare: Lasse Johansson

Producent: Magnus Westberg
magnus.westberg@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".