Unga får bröstcancer, KU-anmälningar

Tisdag 31 oktober

Kritik mot KU-anmälningar
Den nya regeringen har KU-anmälts fyra gånger under de senaste två veckorna, och en femte anmälan är på väg. Går det inflation i anmälningarna till konstitutionsutskottet och vad kan det i så fall föra med sig? Diskussion mellan Shirin Ahlbäck Öberg, statsvetare och Carina Hägg (s).

Unga får bröstcancer
För fjärde året i rad uppmärksammar nu Rosa bandet-kampanjen i Sverige bröstcancer. Ikväll avslutas kampanjen med en stor insamlingsgala i TV. I Sverige får närmare 7000 kvinnor bröstcancer varje år och omkring 600 av dem är unga. Reportage av Annika H Eriksson. Samtal med Jan Frisell, bröstcancercentrum på Karolinska sjukhuset och Ursula Tengelin, generalsekreterare Cancerfonden.

Osäker väntan i Iowa
Våra korrespondenter fortsätter sin resa längs Mississippi inför kongressvalen i USA i nästa vecka. Idag har Thomas Nordengren besökt ett traktorgarage i Davenport där ingen vet hur det kommer att gå nästa tisdag.

Försvunnen i Irak
En svensk medborgare har varit försvunnen i 19 månader. Han försvann i Damaskus där han skulle ha tagit bussen till Bagdad. Han heter Shakir al-Dujaili och hans öde har fått mycket lite uppmärksamhet så idag anordnas en manifestation för honom i Stockholm. Samtal med Kurdo Baksi, journalist och författare och Carl-Magnus Hyltenius, UD.

Korrepondentkrönika
Krönikan kommer idag från Köpenhamn och är signerad Bengt Lindroth.

Bombattack i Pakistan
Det har nu gått ett dygn sedan pakistanska flygvapnet bombade en religiös skola i Bajaurdistriktet i norra Pakistan. Omkring 80 människor uppges ha dödats i attacken. Händelsen tros nu få konsekvenser för stabiliteten i området. Samtal med Sten Widmalm, statsvetare vid Uppsala Universitet.

Halloween firas
Idag är det Hallowen och det firas särskilt mycket på den engelsktalande förskolan Humpty Dumpty i Stockholm. Vår reporter Jonna berglund besöker förskolan. Ni hör också etnologen Agneta Lilja som kan berätta om Halloween.

Spädbarnsdöd
Plötslig spädbarnsdöd kan bero på ett fel i hjärnstammen - som gör att barnet inte kan ta emot signalsubstansen serotonin. Det är amerikanska forskare som kommit fram till det här och om det står det i i tidskriften Journal of the American Medical Association.Göran Wennergren, professor i barnmedicin vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg.

Programledare: Camilla KvartoftProducent: Nathalie Besèr