1 av 7
Caroline Saltzinger
2 av 7
3 av 7
4 av 7
5 av 7
Lasse Johansson
6 av 7
7 av 7
Avigdor Lieberman

Eluppror, miljöhot

med Lasse Johansson

Eluppror möter ministerIdag drar elupproret mot Stockholm. Sex bussar fullastade med medlemmar från pappersarbetarförbundet är på väg till huvudstaden för att träffa nya näringsministern för att protestera mot nivån på elpriserna. Samtal med Gunnar Skog, ordförande för pappers avd 5 i Utansjö.
Debatt mellan Christer Larsson, energiexpert på pappersarbetarförbundet och Ola Alterå (c) näringsdepartementet.

Miljöhot kartlagdaIdag presenteras en delrapport i den svenska klimat- och sårbarhetsutredningen om vad översvämningar innebär för olika delar av Sverige. Samtal med Sten Bergström, professor vid SMHI och Åke Pettersson (mp) kommunalråd i Karlstad.

Nationalist i Israels regeringDen ultranationalistiska politikern Avigdor Lieberman blir minister med ansvar för strategiska hot i den Israeliska regeringen. Lieberman är känd för att vara rasist. Samtal med Cecilia Uddén, mellanösternkorrespondent.

Debatt om Intelligent design
Den omdiskuterade föreläsningen om ett alternativ till evolutionsteorin hölls på Linköpings universitet under tisdagskvällen. Reportage av Olof Sjölander.

KorrespondentkrönikaKrönikan kommer idag från Istanbul och är signerad Caroline Salzinger.

Stamcellsforskning splittrarSenatsvalet i USA på tisdag ser ut att bli mycket jämnt. För att demokraterna ska kunna vinna måste de vinna i delstaten Missouri, och det är framför allt frågan om stamcellsforskning som har kommit att dela väljarna i två läger. Reportage av Sara Stenholm.

SD vågmästare
I Upplands-Bro saknas det fortfarande et politiskt styre efter valet och sverigedemokraterna har blivit tungan på vågen. Nu vill inget av blocken samarbeta med sverigedemokraterna. Idag måste det avgöras på ett fullmäktigemöte. Samtal med Håkan Heglert (s) kommunstyrelseordförande i Upplands- Bro och Iréne Seth (m).

Programledare: Lasse JohanssonProducent: Magnus.Westberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".