Finnbirch-haveriet

Torsdag 2 november

En död och en saknad

Igår sjönk handelsfartyget Finnbirch i havet mellan Öland och Gotland. 12 personer har räddats till livet, en person har avlidit av sina skador och nu på morgonen avbröts sökandet efter den sista personen som fortfarande är försvunnen.
Hör Johan Lindgren, ytbärgare, som jobbat med räddningsarbetet hela natten.
Varför sjönk båten? Samtal med Olle Rutgersson professor i Skeppsteknik
Hur fungerade räddningsarbetet?
Samtal med Anders Frank, pilot i den första helikoptern på plats.

Sverigedemokrat fick AMS-pengar för att jobba politiskt

Sverigedemokraten Kenneth Sandberg, politiskt aktiv i Kävlinge, har fått sin tjänst som ombudsman för SD finansierad av AMS-pengar. Roland Palmqvist (s) är kommunstyrelsens ordförande i Kävlinge och han trodde inte det var sant när han hörde om pengarna. Han tror att AMS-medlen kan ha bidragit till att avgöra valet. Lars Sjöström, biträdande generaldirektör på AMS, försvarar hanterandet.

Vitryssland och pressfrihet

Svetlana Aleksijevitj är vitrysk författarinna med världsrykte. Men hon är regimkritisk och hotad i sitt hemland och hon lever därför i exil i Göteborg för att kunna fortsätta skriva.

Resan längs Mississippi fortsätter

Idag har våra USA-korrespondenter kommit till Memphis, Tennesse på sin resa längs Mississippifloden. Stadens son - den 36 årige afroamerikanen Harold Ford - är demokraternas kandidat i senatsvalet och han kan bli den förste svarte senatorn från den amerikanska södern sedan 1800-talet. 
 

Och krönikan kommer idag från...
Kjell Albin Abrahamson i Warszawa.

Trafikkaos
P1-morgon var på Stockholms central för att prata med ett par som rest från Östersund mot Karlstad och nu hållit på sedan i tisdags kväll. I bästa fall kommer de fram i eftermiddag...

Programledare: Camilla KvartoftProducent Thomas Björkman 
thomas.bjorkman@sr.se