Skamvrår och sverigedemokrater

Fredag 3 november

Val i Nicaragua
På söndag är det presidentval i Nicaragua. Sandinisternas Daniel Ortega har en god chans att ta makten igen. Vad ligger bakom sandinisternas revansch?
Samtal med radions latinamerikakorrespondent Lars Palmgren.

Blodbad i Neapel
Tolv mord på tio dagar. En våg av maffiamord sköljer över italienska Neapel. Situationen är så våldsam att Neapel beskrivs som rena ”blodbadet”. Igår kom ett krispaket där 1000 nya poliser väntas hjälpa invånarna.
Åke Malm, vår medarbetare i Rom.

Barn i skamvrån
Är skamvrån ett effektivt sätt att uppfostra barn?
Samtal med barnläkaren Lars H Gustafsson och Therese Johansson doktorand i psykologi.

Sverigedemokraterna
Igår kväll försökte demonstranter i Göteborg hindra sverigedemokraten Mikael Jansson att delta i sitt första fullmäktigemöte. Behandlas sverigedemokrater odemokratiskt av samhället?
Samtal med Jimmie Åkesson, partiledare sd och Rebecca Bohlin chefredaktör.

Svensk korvett i Libanon
I morgon är det tänkt att de soldater som ska delta i FN-insatsen i Libanon ska vara på plats. Vilka utmaningar ställs den svenska korvetten inför?
Samtal med Christan Jäderlund pressofficer och Magnus Norell, mellanösternexpert.

Inre renovering
Pjäsen Klimax som har premiär på lördag handlar om människor som renoverar sitt inre. Behöver vi alla en sådan ”Extreme Makeover” för insidan?
Samtal med manusförfattaren Lisa Langseth.

Resan längs Mississippifloden
Trots att det bara har bara gått 14 månader sen den förödande orkanen Katrina - så sätter USA:s största naturkatastrof genom tiderna, inga avtryck alls i valrörelsen.
Reportage av Sara Stenholm.

Korrespondentkrönika
av Thomas Nordegren i Washington.

Dödsfestival
Den här veckan har Malmö firat en ovanlig festival - de dödas festival. Det är ett försök att skapa samtal om det oundvikliga, det som så många har svårt att tala om. Men nu har man tagit ett rejält grepp om döden, med evenemang och föreläsningar från morgon till kväll en hel vecka.
Reportage av Gösta Lempert

Programledare: Jörgen Huitfeldt
Producent: Nathalie Besér