1 av 6
Alice Petrén
2 av 6
Jörgen Huitfeldt
3 av 6
4 av 6
Programledare för Ring P1, Thomas Tengby
5 av 6
Saddam Hussein.
6 av 6
Guldvinnare med pokal.

Dom mot Saddam och fotbollsguld

Måndag 6 november

Domen mot SaddamDomen mot Iraks förre diktator Saddam Hussein igår väckte reaktioner världen över. I USA spekuleras det i vad domen kan få för konsekvenser för kongressvalet på tisdag? Samtal med Thomas Nordegren, korrespondent i Washington.
Vi hör också reaktioner från arabvärlden. 
Är det rätt att Saddam Hussein döms till döden? Debatt mellan Sirwa Azez, kurd och Johan Strandell, Amnesty. Vilka konsekvenser får domen för utvecklingen i Irak?
Samtal med Urban Hamid, frilansjournalist och Abir al-Sahlani, svensk-irakiska.

Elfsborg vann guld
Det blev Elfsborg som till slut tog hem allsvenskan genom gårdagens seger över Djurgården. Nu väntar Europa och Champions League för Boråslaget, men hur långt Sveriges bästa klubblag räcker i den stenhårda konkurrensen i Europa?Samtal med Henrik Ystén, journalist på fotbollsmagasinet Offside.

Poliskår i Sudan
Svensk polis ska nu resa till Darfur i Sudan för att utbilda poliser från hela Afrika som ska upprätthålla lag och ordning i flyktinglägren i Darfur.

Ny bok om Ring P1Till en början hårt kritiserat, men med tiden alltmer accepterat. Sådan är utvecklingen för ett av de mest populära programmen i P1 - ”Ring P1”. Nu har en ny bok om programmet kommit: ”Folkhemmets nya röster”. Samtal med Karin Nordberg, författare och Thomas Tengby, programledare i Ring P1.

KorrespondentkrönikaKrönikan kommer idag från Paris och är signerad av Alice Petrén.

Programledare: Jörgen Huitfeldt
Producent: Helena Sjöhom

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista